Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σιδηροκάστρου. Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

sidirokastro 2

Μέσα σε φιλικό και οικογενειακό κλίμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος τέλεσε την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων την Δ´ Παρασκευή των Νηστειών στην δραστήρια και δυναμική ενορία της Κερκίνης. 

Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση των ευλαβών κατοίκων της ενορίας καθώς και πολλών παιδιών από το Δημοτικό σχολείο της περιοχής, που ήρθαν από πολύ νωρίς με τη συνοδεία των δασκάλων τους για ωφεληθούν πνευματικά τόσο από την κατανυκτική ακολουθία, όσο και από τις νουθεσίες και τις πατρικές συμβουλές του Μητροπολίτου, ο οποίος με λόγο απλό και κατανοητό προσπάθησε να εισάγει τους μαθητές στο πνευματικό πλαίσιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής εξαίροντας τη σημασία της περιόδου αυτής για τη λατρευτική ζωή της εκκλησίας. 

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στον πλησιόχωρο οικισμό του Κορυφουδίου όπου προχώρησε στην κατεδάφιση της παλαιάς Αγίας Τραπέζης, με την προοπτική να ανοικοδομηθεί ο ναός εκ νέου στο εγγύς μέλλον και να χρησιμοποιηθεί καταλλήλως για τις πνευματικές ανάγκες των κατοίκων.

sidirokastro 1

sidirokastro 1

sidirokastro 1

sidirokastro 1

sidirokastro 1

Εμφανίσεις: 269988
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: