Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018

katanaktikos kalamaria 4

Για τη Romfea.gr, Στέφανος Κατσιμάνης


Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Β' Κυριακής των Νηστειών τελέστηκε σήμερα Κυριακή 4 Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Προσκεκλημένος επίσημος ομιλητής του Κατανυκτικού Εσπερινού ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ελισσαίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, με θέμα: "Μιμητές των Αγιων: Ο Όσιος Γέρων Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης, ο Γέροντας της Αναλήψεως".

Ο Άγιος Καθηγούμενος με τη γλαφυρότητα του λόγου που το διακρίνει, αναφέρθηκε στην αγιασμένη μορφή του Γέροντος Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου, ο οποίος έδρασε στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας και στο Ιερό Μετόχιο, αυτής, στο Βύρωνα, της Θείας Αναλήψεως.

Ο Άγιος Καθηγούμενος αναφέρθηκε σε φάσεις του βίου του Αγίου, αναπτύσσοντας λεπτομερώς τη ζωή του Γέροντος στο Ιερό Κοινόβιο της Σιμωνόπετρας, στα πνευματικά του κατορθώματα, αλλά και τους πειρασμούς που αντιμετώπισε στη διοίκηση της Μονής και τους τρόπους με τους οποίους τους υπερνίκησε.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο Γέροντας αναφέρθηκε στη δράση του Οσίου Γέροντος Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχιο της Θείας Αναλήψεως.

Αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στα χαρίσματα της προοράσεως, της ελεημοσύνης, της εξομολογήσεως και της διαρκούς λατρευτικής ζωής, του στηρίγματος των αδυνάτων αδερφών, στο όραμα της εμπνεύσεως Ιερατικών και Μοναχικών κλίσεων, χαρίσματα τα οποία στόλιζαν τον Όσιο Γέροντα Ιερώνυμο.

Τα χαρίσματα αυτά έγιναν αιτία να συγκεντρωθούν, πέριξ του Αγίου Γέροντος, χιλιάδες πιστών οι οποίοι έβρισκαν ανάπαυση στο Πετραχήλι του, αλλά και στην ελεήμονα καρδία του.

Η βαρύνουσα πνευματικώς ομιλία του Γέροντος ολοκληρώθηκε με την προτροπή να βρεθούν μιμητές του βίου του Αγίου Γέροντος Ιερωνύμου, γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε οι Άγιοι περιμένουν τους μιμητές τους, περιμένουν σε ποιους θα μεταδόσουν το χάρισμά τους.

Κλείνοντας την κατανυκτικότατη λατρευτική σύναξη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος ευχαρίστησε θερμά το Γέροντα Ελισσαίο για την αρτία και γλαφυρή περιγραφή του βίου του Αγίου Ιερωνύμου.

katanaktikos kalamaria 1

katanaktikos kalamaria 1

katanaktikos kalamaria 1

katanaktikos kalamaria 1

katanaktikos kalamaria 1

katanaktikos kalamaria 1

katanaktikos kalamaria 1

katanaktikos kalamaria 1

katanaktikos kalamaria 1

Εμφανίσεις: 302557
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: