Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας. Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018

bnistionn.ionia 1

Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, Β’ Νηστειών (Αγ. Γρηγορίου Παλαμά) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλσουπόλεως στη Νέα Ιωνία με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σπουδαία θεολογική προσωπικότητα που προβάλει σήμερα η Αγία μας Εκκλησία, του Αγίου Πατρός ημών Γρηγορίου του Παλαμά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, ο οποίος μέσα από τα πάνσοφα συγγράμματά του εξέφρασε και υπερασπίστηκε με θέρμη την Ορθόδοξη πατερική διδασκαλία και πίστη.

Στη συνέχεια και παίρνοντας ως αφορμή το αγωνιστικό και ασκητικό φρόνημα του Μεγάλου αυτού Διδασκάλου της Ορθοδόξου Εκκλησίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Μαρκ. β’ 1-12), η οποία μας υπενθυμίζει πως ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός αποτελεί τη σίγουρη και μοναδική ελπίδα ίασης και σωτηρίας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη στην χειροθεσία τριών Αναγνωστών της ενορίας.

bnistionn.ionia 2

bnistionn.ionia 2

bnistionn.ionia 2

Εμφανίσεις: 301588
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: