Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

onomastiria florinis 11

Φλώρινα | Νίκος Κωνσταντινίδης


Λαμπρό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, για την εορτή του Αγίου Θεοκλήτου, όπου άγει τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Φλωρίνης, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, ενώ πλαισιωνόταν και από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Εδέσσης, ο οποίος με θεολογικό τρόπο αναφέρθηκε εκτενώς στο συναξάρι του Αγίου Θεοκλήτου.

Στη συνέχεια ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Φλωρίνης, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τους επισκόπους που ήταν παρόντες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν παρούσα σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, ενώ ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών που βρέθηκαν εκεί για να ευχηθούν στον οικείο Ποιμενάρχη τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ:

Εμφανίσεις: 301506
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: