Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κερκύρας. Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

kerkiras xairetismoi 7

Το απόγευμα της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου 2018 τελέστηκε η Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας σχολίασε τον στίχο από τον Ακάθιστο Ύμνο: ”Χαίρε, τροφή του Μάννα διάδοχε”, σημειώνοντας ότι όπως το μάννα που έστειλε ο Θεός από τον ουρανό, έθρεψε τους Ισραηλίτες, στην πορεία τους προς την γη της Επαγγελίας, έτσι και η Παναγία μας έγινε μητέρα του Υιού του Θεού, Του οποίου μεταλαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα, στην Θεία Κοινωνία και λυτρωνόμαστε, από την χειρότερη σκλαβιά, εκείνη της αμαρτίας, των παθών και του θανάτου.

Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Κυρία Θεοτόκος είναι και Μητέρα δική μας, καθότι όλοι μας αποτελούμε εικόνες του Θεού. Και λέγοντας εικόνες, εννοούμε τα πρόσωπα.

Η Θεολογία της Εκκλησίας μας αυτό ακριβώς διατρανώνει, όταν ομιλεί για εικόνες, όπως λ.χ. του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων.

Προσκυνάμε τα πρόσωπα που εικονίζονται και λαμβάνουμε την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος. Την αλήθεια αυτή της αμωμήτου Πίστεώς μας, πολεμούν οι αιρέσεις, ανά τους αιώνες. 

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να ζητούν στην προσευχή τους τις μεσιτείες της Θεοτόκου, ώστε και εκείνοι να παίρνουν δύναμη από την Μητέρα του Κυρίου μας, στον πνευματικό αγώνα που δίνουν, ιδίως την περίοδο που διανύουμε, της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε στο εκκλησίασμα, τις λατρευτικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου το απόγευμα, με τον Εσπερινό και την επομένη, Κυριακή της Ορθοδοξίας, με την Θεία Λειτουργία και την λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις θα προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, καθότι ο κ. Νεκτάριος, όντας συνοδικός, θα βρίσκεται εν Αθήναις.

kerkiras xairetismoi 1

kerkiras xairetismoi 1

kerkiras xairetismoi 1

kerkiras xairetismoi 1

kerkiras xairetismoi 1

kerkiras xairetismoi 1

kerkiras xairetismoi 1

Εμφανίσεις: 300587
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: