Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

xeirotonia diakonou 130

Κοζάνη, Χρήστος Καναρόπουλος


Λαμπρή δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος τέλεσε μέσα σε κλίμα συγκίνησης την εις Διάκονον χειροτονία του υποδιακόνου π. Ευάγγελου Κρητικάκου.

Του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο οποίος προέστη και της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του Ποιμενάρχου της Κοζάνης κ. Παύλου, με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια του Όρθρου, ο Παν. Αρχιμ. π. Παντελεήμων Μαλατέστας εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, ανέγνωσε την κανονικά συμμαρτυρία, της οποίας υπέγραψε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Κοζάνης, Αρχιμανδρίτης του Οικ. Θρόνου π. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος.

Ο νέος Διάκονος είναι 27 ετών, έγγαμος και απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών ενώ διακόνησε ως Αναγνώστης στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας.

Πριν τη χειροτονία ο Μητροπολίτης κ. Παύλος απευθυνόμενος με μεστό λόγο στον π. Ευάγγελο, μίλησε για την ποιμένουσα Εκκλησία, η οποία αντέχει εις τους αιώνες, έχοντας ως Αρχηγός της τον Κύριο Ιησού Χριστό και για τη μεγάλη ευθύνη της Ιεροσύνης, μέσω της οποίας καλείται ο νεοχειροτών να διακονήσει τον Τριαδικό Θεό και τον ευλογημένο Λαό Του.

Ευχαρίστησε τους Γονείς του για την ανατροφή του εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου καθώς και τον πνευματικό του Πατέρα π. Χριστοφόρο για την πνευματική καθοδήγηση.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης της δυτικής Μακεδονίας χειροθέτησε σε Αρχιδιάκονο τον Διάκονο του π. Μάξιμο Γεωργόπουλο, μιλώντας με θερμά λόγια για το πρόσωπό του και για τη διακονία του στο Θεό, εν τω προσώπι του Επισκόπου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303009
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: