Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας. Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

manhs agnektarios 8

Τήν Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Συνοδινό, Προϊστάμενο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αθηνών, και ομάδος κληρικών και πνευματικών του τέκνων, μετέβη για ιερό προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης.

Με την κανονική άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ  τέλεσε την πρώτη του Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, εκπληρώνοντας προσωπικό τάμα ευχαριστίας και σεβασμού πρός τόν μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας, για τον οποίο ο Σεβασμιώτατος τρέφει αισθήματα ιδιαίτερης ευλαβείας από τα παιδικά του χρόνια.

Ο Σεβασμιωτάτος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τόσο τον οικείο Ποιμενάρχη για την κανονική άδεια τελέσεως της Θείας Λειτουργίας, όσο και την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Θεοδοσία, με την οποία συνδέεται με παλαιούς πνευματικούς δεσμούς, καθώς και όλη την τιμία συνοδεία της Ιεράς Μονής για την ευγενή υποδοχή και φιλοξενία στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, στο οποίο αξιώθηκε να ιερουργήσει  ως Αρχιερεύς. 

Ο Σεβασμιώτατος ως δείγμα του σεβασμού του προς τον Άγιο Νεκτάριο προσέφερε αφιερωματικώς ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο στην ιερά λάρνακα του Αγίου.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας Αιγίνης, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από την αδελφότητα του Μοναστηρίου.

manhs agnektarios 1

manhs agnektarios 1

manhs agnektarios 1

manhs agnektarios 1

manhs agnektarios 1

manhs agnektarios 1

manhs agnektarios 1

Εμφανίσεις: 301286
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: