Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018

agios xaralampos 58

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Στις 10 Φεβρουαρίου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, ο οποίος με τη ζωή του, με τον ηρωϊκό χριστιανικό αγώνα του με πίστη Χριστού, έλαμψε σαν φωτεινό αστέρι διαλύοντας το σκοτάδι της ειδωλολατρίας.

Στο απολυτίκιο του ο υμνογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά: "...έλαμψας εν του κόσμου διά του μαρτυρίου, έλυσας των ειδώλων την σκοτόμαιναν (μανία του σκότους) μάκαρ".

Λόγω ότι το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, είναι ψυχοσάββατο για τους κεκοιμημένους αδελφούς μας, η εορτή του Αγίου μεταφέρθηκε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου τιμήθηκε δεόντως η μνήμη του με επίκεντρο τον περικαλλή Ιερό Ναό του Μαυρονερίου Κιλκίς. Σε έναν Ναό όπου οι πιστοί, εκφράζοντας τη μεγάλη τους αγάπη προς τον προστάτη τους Άγιο προχώρησαν σε μία εκ βάθρων ανακαίνιση του Ναού, αποδίδοντας την ευπρέπεια που αρμόζει.

Παραμονή της Ιεράς πανηγύρεως τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, του οποίου προέστη ο Πρωτοσύγκελλός της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο αναφερθής στο βίο του Αγίου και την προσήλωσή του στην πίστη του στον Χριστό ενώ ανήμερα τελέστηκε λαμπρή Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή Ιερέων της περιοχής και του Εφημερίου Αρχιμ. π. Ευγενίου Ιωάννου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος π. Γεώργιος Παντελίδης, ο οποίος ωμίλησε για τον Άγιο Χαράλαμπο που στάθηκε παρά το γήρας του σαν παλληκάρι για τον Χριστό

Στην πνευματική σύναξη, ελπίδα σκόρπισαν με την παρουσία τους τα παιδιά Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Μαυρονερίου, τα οποία απήγγειλαν με ζωντάνια το Σύμβολο της Πίστεως και τίμησαν τον πολιούχο τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301450
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: