Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σιδηροκάστρου. Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

ekdilossid 6

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου, το πρωί, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 16 ετών από την εκλογή και Χειροτονία του εις Επίσκοπον και Μητροπολίτην της Αγιωτάτης και Ιστορικής Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

Στον κατάμεστο από πιστούς Ναό ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του 'Ορθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Στο κήρυγμα του ομίλησε για το νόημα των Αγίων εορτών του Δωδεκαημέρου και τόνισε στο εκκλησίασμα την ανάγκη για προσευχή και νηστεία το διάστημα αυτό για να αξιωθούμε την ημέρα των Χριστουγέννων να καθίσουμε στο κοινό τραπέζι που μας ετοιμάζει ο Κύριος μας παίρνοντας αφορμή από το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας. 

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και στον ως άνω Ιερό Ναό, πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη Μουσική Εκδήλωση με ύμνους επίκαιρους και Κάλαντα από όλη την Ελλάδα.

Οι Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού είχαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν την εκδήλωση χάριν των ενοριτών τους αλλά και για να τιμήσουν τον Σεβασμιώτατο για την επέτειο της Χειροτονίας του. 

Στο α' μέρος έλαβαν μέρος οι Ιεροψάλτες Ραφαήλ Ασδρές και Κατέλλας Καζαμίας με συνοδεία Ιεροψαλτών Ισοκρατών όπου έψαλλαν ύμνους των Χριστουγέννων.

Στο β' μέρος της εκδήλωσης έψαλλαν Βυζαντινά και Παραδοσιακά Κάλαντα από όλη την Ελλάδα οι εκλεκτές Χορωδίες των Ι. Ναών Αγ. Νικολάου Λαγυνών και Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά Μελισσοχωρίου Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του χοράρχου κ. Ραφαήλ Ασδρές, νέου Ιεροψάλτου με σπάνιο φωνητικό τάλαντο και άριστο γνώστη της Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής. Να σημειωθεί ότι όμορφο χρώμα στην όλη μουσική πανδαισία έδωσε η κ. Αναστασία Ζαχαριάδη με τους ήχους από το μουσικό όργανο" κανονάκι."

Παρουσίασε δε με ιδιαίτερο και γλαφυρό τρόπο ο Θεολόγος κ. Αστέριος Ζαχαριάδης.

Τέλος ομίλησε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες στους προσλεκλημένους χορωδούς και Ιεροψάλτες καθώς και στους Ιερείς του Ναού για την πρωτοβουλία της οργάνωσης της όλης Εκδήλωσης. Συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο νεαρός Ραφαήλ έψαλλε με στεντόρεια φωνή τον Πολυχρονισμό προς τον Σεβασμιώτατο ο οποίος εύλογησε και έδωσε τις ευχές του προς όλους. 

Όλοι εν συνεχεία παρεκάθησαν σε τράπεζα στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού όπου οι κυρίες της ενορίας ετοίμασαν εδέσματα για όλους σε μια ζεστή, χαρούμενη και εορταστική ατμόσφαιρα.

ekdilossid 1

ekdilossid 1

ekdilossid 1

ekdilossid 1

ekdilossid 1

ekdilossid 1

ekdilossid 1

ekdilossid 8

Εμφανίσεις: 300806
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: