Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

apth 13

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Προσκυνηματική και εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου πραγματοποίησαν φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με υπεύθυνο τον Kαθηγητή κ. Παναγιώτη Σκαλτσή, Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017.

Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στην πόλη του Κιλκίς από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη αρχίζοντας με Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων της πόλεως, στο τέλος της οποίας παρετέθη κέρασμα.

Είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Μάρτυρος Πέτρου του Πρεσβυτέρου, ενός εκ των 15 Μαρτύρων, καθώς και την παλαιά Ιερά Εικόνα τους που μετέφεραν οι πρόσφυγες από την Στρώμνιτσα στο Κιλκίς το 1913.

Εν συνεχεία, ξεναγήθηκαν στο σπήλαιο του Κιλκίς από τον σπηλαιολόγο κ. Βασίλειο Μακρίδη και μετά κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς όπου προσκύνησαν το Ιερό του λείψανο θαυμάζοντας τις ιδιαίτερες αγιογραφίες λαϊκής τέχνης που κοσμούν το Καθολικό της Μονής και την μεταξύ του Παϊκου και Κρουσίων χώρα από την αυλή της Μονής ατενίζοντας τον κάμπο του Κιλκίς.

Επόμενος σταθμός του προσκυνήματος ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως τους Σωτήρος, όπου συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ ο οποίος τους υποδέχτηκε με θερμούς και πατρικούς λόγους.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στο Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως. Ακολούθως, παρετέθη τράπεζα εις όλους στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς.

apth 1

apth 1

apth 1

apth 1

apth 1

apth 1

apth 1

apth 1

apth 1

apth 1

apth 1

apth 1

apth 1

apth 1

apth 1

Εμφανίσεις: 301011
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: