Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

sidir 1

Ένα ταξίδι με προορισμό την πιο αληθινή ιστορία: τη Γέννηση του Θεανθρώπου στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου 13-18 Δεκεμβρίου 2017.

Με την έμπνευση και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Μακαρίου και την βοήθεια πολλών συμπολιτών μας, για πρώτη χρονιά στήνει ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο σκηνικό με ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες ιστορίες που δίνουν την έμπνευση για τους τρεις μεγάλους σταθμούς του ταξιδιού μας προς τη Φάτνη προσφέροντας παράλληλα υψηλόπνοα μηνύματα: Η ιστορία των Τριών Δέντρων, Η Γέννηση Του Χριστού μας και ο Άγιος Βασίλειος.

Οι άνθρωποι αναζήτησαν στο διάβα των αιώνων την παρηγοριά για τις στεναχώριες και τα προβλήματα τους στους μύθους και τα παραμύθια.

Μέχρι που ήρθε το "πλήρωμα του χρόνου" και φανερώθηκε στον κόσμο ο Ίδιος ο Θεός! Ο Υιός και Λόγος του Θεού έγινε άνθρωπος!

Ο Χριστός φέρνει στους θλιμμένους, στους φτωχούς, το μήνυμα της παρηγοριάς και της ελπίδας, το Ευαγγέλιο της ευτυχίας μέσα στη Βασιλεία του Πατέρα Του και Πατέρα τους.

Η παρηγοριά που φέρνει ο Χριστός με τη Γέννηση, τη Θυσία και την Ανάσταση Του δεν είναι ένα απλοϊκό παραμύθι, που θα προσφέρει ψεύτικη παρηγοριά.

Είναι αλήθεια χειροπιαστή, που οι Μαθητές Του είδαν με τα ίδια τους τα μάτια άκουσαν με τα ίδια τους τα αυτιά και ψηλάφησαν με τα χέρια τους.

Πού και πότε; Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στον "ΕΛΑΙΏΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ ΤΗΣ ΑΓΊΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉΣ ΣΙΔΗΡΟΚΆΣΤΡΟΥ", θα αρχίσει να υποδέχεται τις σχολικές ομάδες από το πρωί της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2017,οι οποίες θα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας μίας ώρας.

Η επίσημη παρουσίαση όμως για το κοινό, μικρούς και μεγάλους, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 6:00μ.μ.

sidir 2

Εμφανίσεις: 300485
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: