Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σάμου. Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

hmerida samos 1

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου το «Κέντρο Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών» της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου Ικαρίας και Κορσεών διοργάνωσε, στο Καρλόβασι και στο Βαθύ αντιστοίχως, επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Η προσφορά της τοπικής Εκκλησίας στη σαμιακή κοινωνία».

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν επτά ανακοινώσεις, χωρισμένες σε δύο συνεδρίες, στην πρώτη, με πρόεδρο τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Θράκης κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη, Διευθυντή του Κέντρου, παρουσιάστηκε το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης, από τον Αρχιμανδρίτη π. Σωτήριο Κοσμόπουλο.

Η προσφορά στους πρόσφυγες του 1922, από τον καθηγητή κ. Εμμανουήλ Γιαννούτσο. Οι παραχωρήσεις μοναστηριακών κτημάτων για κοινωφελείς σκοπούς, από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Αρχοντούλη. Η υποστήριξη του έργου του Ελληνικού στρατού και της άμυνας από τον Απόστρατο Αξιωματικό κ .Ανδρέα Αναγνωστόπουλο. 

Στη δεύτερη συνεδρία, με πρόεδρο τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας Αρχιμανδρίτη π. Σωτήριο Κοσμόπουλο, αναλύθηκαν τα ζητήματα: Η προσφορά της Εκκλησίας στην εκπαίδευση, από τον Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Φλεβάρη.

Η υποστήριξη της οργανωμένης υγειονομικής περίθαλψης και των υγειονομικών δομών, από τον κ. Μιχαήλ Καραβασίλη. Η συμβολή της τοπικής Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της λέπρας, από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θράκης κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη. 

Την εκδήλωση έκλεισε με συμπεράσματα και πατρικούς λόγους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος. 

Πρόκειται για μια ακόμη εκδήλωση στη σειρά των επιστημονικών διοργανώσεων και δραστηριοτήτων του «Κέντρου Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και πολιτισμικών Μελετών» της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου Ικαρίας και Κορσεών, την οποία παρακολούθησαν πολλοί ακροατές, και η οποία συμβάλλει σημαντικά στην έρευνα και προβολή της ιστορίας και της παράδοσης των ακριτικών νησιών μας.

Εμφανίσεις: 222276
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: