Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017

kozani agios nikolaos

Κοζάνη, Χρήστος Καναρόπουλος


Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη ο φιλάγιος Λαός της Κοζάνης τίμησε τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο τον θαυματουργό, πολιούχο της αρχοντικής Κοζάνης, συμμετέχοντας ομοθυμαδόν στον Τρισαρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου 2017, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως.

Παρά το τσουχτερό κρύο, οι ευλαβείς πιστοί της Δυτικής Μακεδονίας υπερπλήρωσαν τον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος μαζί με το κωδωνοστάσιό του αποτελούν το σήμα κατατεθέν της πόλεως, για να τιμήσουν τον πολιούχο τους και να ασπαστούν το Ιερό του Εικόνισμα.

Πρόκειται για αντίγραφο της πρωτοτύπου Εικόνας, η οποία φυλάσσεται εις τον Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα της Ρωσίας και εδωρήθη εκ του Πατριαρχείου της Ρωσίας προς ευλογίαν του ευσεβούς Λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

Του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και του κυριάρχη Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβιών και Κοζάνης κ. Παύλου, ο οποίος στη σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας τους Αρχιερείς που προσήλθαν για να συμπανηγυρίσουν τον Άγιο Νικόλαο τον θαυματουργό και να ευλογήσουν το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως. Συμμετείχαν επίσης πολλοί Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως ενώ παρέστησαν και εκπρόσωποί της πολιτικής, στρατιωτικής, αστυνομικής και πυροσβεστικής ηγεσίας του Νομού.

Το θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Μητροπολίτης, ο οποίος αφού περιέγραψε το βίο του Αγίου, επεσήμανε τα τάλαντά του, την πραότητα του, την εγκράτεια του, τη μάχη που έδωσε για την ορθή πίστη και ευχήθηκε να βρει ο κόσμος την ανθρωπιά του Αγίου Νικολάου και να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στις δύσκολες ημέρες που διερχόμαστε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 303046
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: