Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

kilkisiou 6

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς στο κέντρο εστίασης "Κτήμα των Ευχών" το απόγευμα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2017.

Μία εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάσθηκε το έργο της Ενορίας και δι' αυτής ενισχύεται η κατασκευή του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, το οποίο έχει προχωρήσει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό.

Σε αυτήν τιμήθηκαν και οι καθηγητές που εθελοντικά συμμετείχαν στο ενοριακό Κοινωνικό Φροντιστήριο το μαθητικό έτος 2016-2017 παρέχοντας ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου που προέρχονται από πολύτεκνες και αδύναμες οικονομικά οικογένειες. 

Το ενοριακό Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μία ποιμαντική προσπάθεια που συνεχίζει η Ενορία για τέταρτη συνεχή χρονιά με 60 μαθητές και ήδη τα αποτελέσματα είναι καρποφόρα καθώς ανάμεσα στους άλλους επιτυχόντες, μαθητές κατάφεραν να εισαχθούν στη Νομική και στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ.

Οι καθηγητές που τιμήθηκαν ήταν οι Θεόφιλος Γουλτίδης, Διευθυντής του Φροντιστηρίου, Δέσποινα Μουτσάκη, Αναστάσιος Βαφειάδης, Παρασκευή Ελευθεριάδου, Δήμητρα Αγγελάκη, Ελένη Τσομπάνη, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Κωνσταντία Κοντοκώστα, Πέτρος Σαλαβασίδης, Νικόλαος Σικαλίδης, Μαρία Ανανιάδου, Τριαντάφυλλος Καμψιάδης, Μάρθα Ιωακειμίδου, Ειρήνη Γκουτνά και Χρήστος Ηλιάδης, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού, για την ουσιαστική συμβολή και συμμετοχή τους.

Από φέτος, τα τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στεγάζονται σε χώρους του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς μετά από τη συμβολή του πρώην Προέδρου κ. Δημήτρη Βουλγαράκη, ο οποίος δέχθηκε τις θερμές ευχαριστίες για την πρωτοβουλία του αυτή.

Ο π. Επιφάνιος ευχαρίστησε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της Εκδήλωσης. 

Την εκδήλωση ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον αγώνα που δίνουν οι εφημέριοι και οι επίτροποι του Ναού προς όφελος του Λαού σε όλα τα επίπεδα, υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία πάντοτε ήταν και είναι μπροστάρης στην παροχή βοηθείας προς όλους όσοι έχουν πραγματικές ανάγκες, τη στιγμή που οι Φορείς που είναι αρμόδιοι δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Κυριακίδης, οι οποίοι εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια και δήλωσαν την υποστήριξη τους στο πολύπλευρο ποιμαντικό έργο που επιτελείται.

Τα έσοδα της χοροεσπερίδας θα διατεθούν για την αποπεράτωση του νέου Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου 900 τ.μ. που θα στεγάσει όλες τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Ενορίας σε ένα σύγχρονο κτήριο με όλους τους βοηθητικούς χώρους.

Εκτός των προαναφερθέντων στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς κα. Κατερίνα Ζιούτα, κ.κ. Χριστόφορος Πιπερίδης, Νίκος Ταχτσίδης, Δημήτρης Τσαντάκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κα. Μαρία Τσοπούλου, ο Υποδιοικητής της 71ης Ταξιαρχίας "ο Πόντος" Συνταγματάρχης κ. Γεώργιος Μποσμαλής, κ.α.

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

kilkisiou 1

Εμφανίσεις: 301296
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: