Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καστορίας. Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017

tsalkas 10

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε στον περίλαμπρο και περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, επ’ ευκαιρία της ιεράς μνήμης του Επισκόπου Πενταπόλεως Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού.

Της Ακολουθίας του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τσάλκας κ. Γρηγόριος (Εκκλησία της Γεωργίας) και συγχοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος συνδέεται φιλικά με Καστοριανούς, καθώς και με τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ, και επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Ο κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Τσάλκας για την παρουσία του, για την αγάπη που δείχνει στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Καστοριά και ευχήθηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, διά πρεσβειών του Αγίου Νεκταρίου, να του χαρίζει υγεία, πολλά χρόνια αρχιερατικής διακονίας και υπομονή στις όποιες δυσκολίες της ποιμαντορίας του στην αδελφή χώρα Γεωργία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γρηγόριος εξέφρασε την εκτίμηση, τον σεβασμό και την αγάπη προς το πρόσωπο του Μητροπολίτου Καστορίας, τον ευχαρίστησε για την ευκαιρία που του δίνει να προσκυνήσει ακόμη μία φορά την Αγία Σοφία της Κλεισούρας και τα υπόλοιπα προσκυνήματα της Μητροπόλεως και ευχήθηκε να έχει υγεία και ο Θεός να του δίνει πολλά χρόνια Αρχιερωσύνης.

Να σημειώσουμε ότι εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχια Ιερού Λειψάνου του Αγίου, που φυλάσσονται στον Ναό.

tsalkas 1

tsalkas 1

tsalkas 1

tsalkas 1

tsalkas 1

tsalkas 1

tsalkas 1

tsalkas 1

tsalkas 1

tsalkas 1

tsalkas 1

tsalkas 1

tsalkas 1

tsalkas 1

tsalkas 1

tsalkas 1

Εμφανίσεις: 143042
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: