Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Δημητριάδος. Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017

EikonaΜε πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Σ.Σ.Κ. Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και την άδεια του κ. Μάνθου Δραμητινού, Διοικητού του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση, στην είσοδο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος της πόλεώς μας, αντίγραφο της "ΠΛΑΤΥΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ", έργο του αγιογράφου Α. Αστεριάδη (1952), το πρωτότυπο του οποίου κοσμεί την κόγχη του Ιερού Βήματος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Η τοποθέτηση της "Πλατυτέρας των ουρανών" από τον "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ", στην κεντρική είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλεώς μας Μεγάλη προσέφερε χαρά και ανακούφιση στους απλούς ανθρώπους που επισκέπτονται το Νοσοκομείο Βόλου .

Οι ιερές εικόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας δεν είναι απλά έργα τέχνης που στολίζουν τους χώρους των σπιτιών μας και των άλλων δημόσιων κτιρίων, αλλά είναι Ιερά σκεύη που διδάσκουν, παρηγορούν και μεταδίδουν τη χάρη του Θεού.

Ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", έχει σκοπό να προσφέρει δωρεάν ιερές εικόνες του Κυρίου και της Θεοτόκου και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες και σχολικές αίθουσες.

Ήδη, έχουν παραλάβει εικόνες από τον Σύλλογο ένα Λύκειο, ένα Γυμνάσιο και μία δημόσια υπηρεσία.

Εμφανίσεις: 300632
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: