Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017

apth goumenisa 1

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Λειτουργικής με υπεύθυνο τον Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας κ. Παναγιώτη Ι. Σκαλτσή, μια ομάδα φοιτητών επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017.

Οι φοιτητές συναντήθηκαν αρχικά στην Ιερά Μητρόπολη με τον οικείο Ιεράρχη Σεβασμιώτατο κ. Δημήτριο, ο οποίος τους υποδέχθηκε με πολλή αγάπη και τους μίλησε για τις εμπειρίες του από τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας.

Στη συνέχεια προσκύνησαν και ξεναγήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο στον ανακαινισμένο Ι. Ναό Παναγίας της Γουμενίσσης. Μετέβησαν ακολούθως στην Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ στη Γρίβα, όπου ο άγιος Καθηγούμενος π. Βησσαρίων τους χαιρέτισε και αναφέρθηκε στην ιστορία της Μονής και στο έργο που αυτή επιτελεί στην Τοπική Εκκλησία της Γουμένισσας.

Η εκπαιδευτικού και προσκυνηματικού χαρακτήρα αυτή επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παρουσία των φοιτητών στον νεότευκτο Ι. Ναό Άξιον Εστίν, με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική και της πρωτότυπες αγιογραφίες, όπου ξεναγήθηκαν από τον Εφημέριο π. Δωρόθεο.

Καθ΄ όλην τη διάρκεια της εκεί παρουσίας των οι φοιτητές είχαν ως ξεναγό τον απόφοιτο της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης και εφημέριο της Ενορίας του Άξιον Εστίν π. Ιγνάτιο Καλογεράκη.

Οι εκδρομείς επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη με πολλές πράγματι εμπειρίες απαραίτητες για τη σπουδή τους, αλλά και για την μετέπειτα πορεία τους στην Εκκλησία και την κοινωνία.

apth goumenisa 2

Εμφανίσεις: 300665
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: