Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017

mnimosino euergetes 65

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ιωαννίνων.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατατος, τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μεγάλων του Έθνους Ευεργετών, ιδιαιτέρως δε πάντων των Μεγάλων Ευεργετών και Δωρητών των Ιωαννίνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Αντιπεριφεριάρχης, ο Πρύτανης και σχολεία της πόλεως.

"Όλοι μας πρέπει να αναλογιστούμε που ήταν ηθικά και πνευματικά και που είμαστε εμείς σήμερα" υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, ενώ πρόσθεσε ότι "ο μεγαλύτερος ευεργέτης του Έθνους είναι η Εκκλησία".

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη αξία αυτής της προσφοράς των Ευεργετών του Έθνους, παροτρύνοντας όλους ο καθένας με τα δικά του χαρίσματα να τους μοιάσει για το κοινό καλό της πατρίδος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301078
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: