Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017

serron 1

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Ένα γεγονός ιδιαίτερης πνευματικής σημασίας κατεγράφη στην ζωή της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών.

Κατά την διάρκεια του Αρχιερατικού Εσπερινού, την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και όπως ορίζεται από το εκκλησιαστικό τυπικό, στο Καθολικό της Ανδρώας Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Σερρών τελέσθηκε η ακολουθία «εἰς ἀρ­χά­ρι­ον ρασοφορούντα» του ευσεβούς νέου κ. Γεωργίου Αραμπατζή, πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος έλαβε το μοναχικό όνομα Πρόδρομος, προς τιμήν του Τιμίου, ενδόξου, Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος και ετέλεσε την μοναχική κουρά του π. Προδρόμου, συμπαραστατούμενος υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Γαβριήλ Παλιούρα, Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και αδελφών της Ιεράς Μονής.

Συμπροσευχήθηκαν επίσης συγγενείς και πλήθος φίλων, αλλά και προσκυνητές της Ιεράς Μονής, κατακλύζοντας το Καθολικό αλλά και τον προαύλιο χώρο της.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Θεολόγος στον λόγο του προς στον νεοκαρέντα μοναχό απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές τονίζοντας χαρακτηριστικά: «...Από σήμερα αρχίζει μία νέα ζωή για εσένα. Προσφέρεσαι στον Χριστό και την Εκκλησία Του αυτοπροαιρέτως σε έκφραση της φλογερής αγάπης σου προς τον Νυμφίο Χριστό και ανταπόκριση στο θείο κάλεσμά Του, το οποίο από της μικρής σου ηλικίας αισθάνθηκες στην ζωή σου και καλλιέργησες με την βοήθεια των πνευματικών σου πατέρων. Λαμβάνεις ως αν­τίδωρο της προσφοράς σου αυτής το ευλογημένο μοναχικό ένδυμα, με ότι αυτό, άγιο και ουράνιο συμβολίζει, ως και το μοναχικό σου όνομα Πρόδρομος, ένα όνομα για την αιωνιότητα...Η κραταιά σκέπη και ευχή του Τιμίου Προδρόμου, του προστάτου των μοναχών, εύχομαι να σκεπάζει τον καθημερινό σου αγώνα, τον αγώ­να της προσευχής, της παρθενίας, της υπακοής και της ταπεινώσεως, ώστε να εκπληρώνεις την μοναχική σου διακονία, να βιώνεις τον Προδρομικό τρόπο ζωής, να δοξάζεις τον Θεό και να αναπαύεις την αγία Εκκλησία μας».

Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας παρετέθη το παραδοσιακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και έδωσε τις ευχές του τόσο στον νέο μοναχό όσο και στον Ηγούμενο π. Γαβριήλ, στην μοναστική αδελφότητα και στους πολυπληθείς προσκυνητές.

serron 2

serron 2

serron 2

serron 2

serron 2

serron 2

Εμφανίσεις: 302230
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: