Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2017

hirotonia peirias 9

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον πάνσεπτο Ιερό Ναό του συμπολιούχου Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε και την εις Διάκονον Χειροτονία του ευλαβεστάτου νέου Χαράλαμπου Κολτουκτσόγλου, ο οποίος και εισέρχεται εις τον έγγαμο κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο νεοχειροτονηθής είναι υιός του εφημερίου του Ναού π. Προδρόμου.

Ο νεός διάκονος είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς του τμήματός Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι στέλεχος νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο ιερός Κλήρος και ο συμμετέχων πιστός λαός του Θεού, μεταξύ των οποίων και οι γερόντισσες Ευπραξία ηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσολεόντισσας της Αίγινας και Μεθοδία ηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Μαψού Κορινθίας, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος οι Βουλευτές Α΄ Πειραιώς κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και Β΄ Πειραιώς κ. Γιάννης Τραγάκης οι Πολιτευτές της Α΄ και Β΄ Πειραιώςη Δημοτική Σύμβουλος κ. Λίτσα Σαρρή-Γώγου.

Οι εκδότες κ. Γιάννης Κανατσέλης και Κώστας Κατσιβαρδάκος, επιδοκίμασαν την χειροτονία του νέου ιεροδιακόνου με το «Άξιος», που δόνησε τους θόλους του ανακαινισμένου Ιερού Ναού.

Ο νέος διάκονος διορίσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς .

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου βρίσκονται για προσκύνημα η Ιερά και Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας και Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου θα γίνει Ιερά Αγρυπνία 9:00-01:00 με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεκταρίου.

Τα Ιερά Θησαυρίσματα θα παραμείνουν στο Ναό έως τις 23 Νοεμβρίου. Καθημερινά τελούνται Θεία Λειτουργία, Ιερά Παράκληση στις 12:00μ. και Εσπερινός με Ιερά Παράκληση στις 17:00.

hirotonia peirias 1

hirotonia peirias 1

hirotonia peirias 1

hirotonia peirias 1

hirotonia peirias 1

hirotonia peirias 1

hirotonia peirias 1

hirotonia peirias 1

hirotonia peirias 1

hirotonia peirias 1

hirotonia peirias 1

hirotonia peirias 1

Εμφανίσεις: 304135
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: