Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017

fillipon 72

Θεσσαλονίκη, Χρήστος Καναρόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί της Εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον φερώνυμο Ιερό Ναό των Αγίων στην ακρόπολη της Θεσσαλονίκης.

Όπως και χθες, έτσι και σήμερα, πλήθος ευσεβών πιστών προσήλθε στο υψηλό σημείο της πόλης για να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα των θαυματουργών Αγίων και την ιερή τους Εικόνα, να τιμήσει τη μνήμη τους και να καταθέσει την προσευχή του για την θεραπεία και τη βοήθεια όλων, και ιδίως των ασθενών και των πασχόντων.

Της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος υπηρέτησε για πολλά χρόνια την Αποστολική Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και τους Εφημερίους του πανηγυρίζοντος Ναού Αρχιμανδρίτες π. Γρηγόριο Παπούλα και π. Στέφανο Πουλόπουλο.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων ωμίλησε για την προσφορά των Αγίων στους ανθρώπους, πράξη αγάπης για την οποία χαρακτηρίστηκαν Ανάργυροι, τονίζοντας ότι έλαβαν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και την πρόσφεραν απλόχερα σε όλους τους ανθρώπους μέσα από την ιατρική και την φροντίδα.

Έκανε αναφορά για τα τάλαντα και τους πνευματικούς καρπούς και ευχήθηκε σε όλους οι Άγιοι να στέκουν βοηθοί και συμπαραστάτες σε όσους όσοι πιστεύουν και να αναζητούν το Φως του Χριστού.

Τέλος, μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου ενώ εκ μέρους του Ιερού Ναού ο Παν. Αρχιμ. π. Γρηγόριος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην πανήγυρη δίνοντας μία ιδιαίτερη λαμπρότητα, τονίζοντας ότι η αγάπη τους προς το πρόσωπό του θα τον συνοδεύει εσαεί στην Καβάλα, την οποία εκλήθη να ποιμένει.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ:

Εμφανίσεις: 303636
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: