Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

esperinos agios gerasimos

Κεφαλονιά | Τηλέμαχος Παππάς


Λαμπρός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου επί τη εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Κισάμου κ. Αμφιλοχίου και Κεφαλληνίας Δημητρίου και του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Να αναφερθεί πως ο Ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος κόσμου, οι οποίοι όπως κάθε χρόνο συνέρευσαν να τιμήσουν τον προστάτη τους Άγιο Γεράσιμο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Πρεβέζης, ο οποίος στην αρχή ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Δημήτριο για την τιμή και την φιλοξενία.

Επίσης αναφέρθηκε στο πρόσωπο και την ζωή του Αγίου Γερασίμου, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά των Αγίων για να κερδίσουμε την αιώνια βασιλεία.

Αυτή την ώρα τελείται κατανυκτική ιερά αγρυπνία, ενώ αύριο, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ:

Εμφανίσεις: 300812
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: