Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Διδυμοτείχου. Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

egainia iatrio 6

Με τα εγκαίνια μιας ακόμα δομής κοινωνικής προσφοράς συνεχίζει η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου το φιλανθρωπικό της έργο στην ευαίσθητη και ακριτική περιοχή του Βορείου Έβρου.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της 17ης Οκτωβρίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός εγκαινίασε στο Διδυμότειχο «Φαρμακείο και Ιατρείο κοινωνικής αποστολής», η λειτουργία του οποίου στηρίζεται από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως και την εθελοντική προσφορά ομάδος ιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών.

Η δράση αυτή έρχεται να καλύψει τήν περιοχή Διδυμοτείχου, μιας και στην Ορεστιάδα λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία παρόμοια δομή από τριετίας.

Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία αυτή τόνισε στους παρισταμένους οτι «η Εκκλησία είναι ιατρείο ψυχής και σώματος» και έθεσε τη λειτουργία του Φαρμακείου και Ιατρείου υπό την προστασία του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του ιατρού, «ο οποίος με την ιεραποστολική του δράση έσωσε άπειρες ψυχές και με τις ιατρικές του γνώσεις ανακούφιζε τους πονεμένους απο τις ασθένειες αδελφούς».

Των εγκαινίων προηγήθηκε Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στο «Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Διακονίας Διδυμοτείχου» (πρώην Εκκλησιαστικό Μαθητικό Οικοτροφείο), όπου φιλοξενειται και η εγκαινιασθείσα νέα δομή.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Αρχιερατικό Επίτροπο Διδυμοτείχου Πανοσ. Αρχιμ. Κύριλλο Κολτσίδη, υπεύθυνο του κοινωνικού έργου της Μητροπόλεως στο Διδυμότειχο και τους εθελοντές συνεργάτες του για την ένζηλη διακονία τους και την πολύκαρπη και καλλίκαρπη προσφορά τους.

Τον αγιασμό των εγκαινίων παρακολούθησαν επίσης οι σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, τα μέλη της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής και τα στελέχη των Κατηχητικών Συνάξεων Διδυμοτείχου.

egainia iatrio 1

egainia iatrio 1

egainia iatrio 1

egainia iatrio 1

egainia iatrio 1

egainia iatrio 1

Εμφανίσεις: 169849
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: