Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

sidirokastrou 5

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των Εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος μετά την δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού με όλους τους Ιερείς, μετέβησαν στον Ιερό Ναό.

Μετά την καθιερωμένη Προσευχή ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τούς Εφημερίους αλλά και την κοινωνία γενικότερα.

Πρώτο Θέμα ήτο το μάθημα των Θρησκευτικών περί του οποίου ομίλησε ο Ιεροδιδάσκαλος π. Νικόλαος Βερβερίδης που τόνισεμε έμφαση και παραδείγματα τις επικίνδυνες αλλαγές στα νέα βιβλία με τις οποίες επιχειρείται να αλλοιωθεί ο ιστός της κοινωνίας και τής Ορθοδοξίας διότι με το πρόσχημα της καινοτομίας και του εκσυγχρονισμού επιχειρείται να αλλοιωθεί η πίστη των νέων ανθρώπων σε βάθος χρόνου. 

Δεύτερο θέμα της Συνάξεως το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο της αλλαγής ταυτότητας φύλου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος κατά την τελευταία συνεδρίαση της ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τόνισε επίσης ότι το νομοσχέδιο αυτό τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας αλλά και της φύσεως του ανθρώπου απέναντι στο θέλημα Τού Θεού. 

Ακολούθησε συζήτηση περί των θεμάτων αυτών καθώς και απαντήσεις σε απορίες Ιερέων και ελήφθησαν αποφάσεις για την απόσυρση των βιβλίων των Θρησκευτικών.

Τέλος δόθηκαν οδηγίες και νουθεσίες σε διάφορα θέματα Λειτουργικού και Διοικητικού περιεχομένου που απασχολούν την Ιερά Μητρόπολη και τούς Ιερείς.

Το όλο κλίμα της Σύναξης διέπετο από πνεύμα αγάπης, φιλαδελφείας και κατανόησης.

sidirokastrou 1

sidirokastrou 1

sidirokastrou 1

sidirokastrou 1

Εμφανίσεις: 243812
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: