Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Νικαίας. Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017

sxisto 1

Νέοι και νέες, λαμπροί επιστήμονες, συνεργάτες στο Κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, και κατέκλυσαν την Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων Σχιστού Περάματος την Κυριακή 1 Ὀκτωβρίου το απόγευμα, κατά την 1η Σύναξη κατηχητών και κατηχητριών της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς.

Ο Σεβασμιώτατος, όπως πάντα, υποδέχθηκε τους νέους με αισθήματα αληθινής πατρικής αγάπης και ειλικρινούς ποιμαντικού ενδιαφέροντος, τους οποίους προσκάλεσε προκειμένου να τους δώσει κατευθύνσεις και πρακτικές συμβουλές, για το υψηλό αυτό έργο της Εκκλησίας του Χριστού.

Μετά την τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού στο Κατανυκτικό Καθολικό της Μονής, οι νέοι που κατέκλυσαν όλους τους χώρους, μετέβησαν στο Αρχονταρίκι όπου ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη σπουδαιότητα του Κατηχητικού Έργου της Εκκλησίας.

Ο λόγος επικεντρώθηκε στην ανάγκη να συνδεθούν τα παιδιά με τη λατρεία της Εκκλησίας, οδηγώντας τα στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας πάντοτε με αγάπη και στοργή.

Δεν παρέλειψε να τους συγχαρεί γι’ αυτή τη διακονία τους, που εκτείνεται και τους θερινούς μήνες στην Κατασκήνωση της Μητροπόλεως στη Στεφάνη Βοιωτίας, η οποία φιλοξένησε επιτυχώς και φέτος 1000 νέους και παιδιά από τους 7 Δήμους της Μητροπόλεως Νικαίας.

Μετά το πέρας της ομιλίας πραγματοποιήθηκε προβολή οπτικοακουστικού υλικού με στιγμιότυπα από τις 4 κατασκηνωτικές περιόδους του φετινού καλοκαιριού, θυμίζοντας στους παρευρισκομένους νέους τις όμορφες στιγμές ξεγνοιασιάς που έζησαν στην Κατασκήνωση της Μητροπόλεως στη Στεφάνη Βοιωτίας.

Τέλος παρέθεσε μοναστηριακή τράπεζα σε όλους.

sxisto 2

sxisto 2

sxisto 2

sxisto 2

sxisto 2

sxisto 2

sxisto 2

Εμφανίσεις: 301538
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: