Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017

eorth neoleas 49

Καλαμαριά, Χρήστος Καναρόπουλος


Με χαμόγελα ελπίδας, ζωντάνιας και αισιοδοξίας από μικρά και μεγάλα παιδιά, πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, σήμερα Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, στην 1η Γιορτή Νεολαίας που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με μεγάλη επιτυχία, τόσο από οργανωτικής πλευράς, όσο και από συμμετοχής κόσμου.

Μία γιορτή - αντάμωμα όλων των στελεχών και των παιδιών που συμμετείχαν στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεώς αλλά και μία ανοιχτή πρόσκλησh σε όλους, μικρούς και μεγάλους να έλθουν κοντά στην Εκκλησία και να γεμίσει η ψυχή τους με Χριστό, που είναι το κέντρο της ζωής.

Με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Καλαμαριάς αλλά και χορηγών της προσφυγικής πόλης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, εμπνεύστηκε και υλοποίησε με τους συνεργάτες του μία Γιορτή με ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες όμως λειτουργούν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, τόσο στο Προκόπειο πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο, όσο και στις Ενορίας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παράλληλα δόθηκε το σύνθημα για την έναρξη των Μητροπολιτικών και Ενοριακών κατηχητικών και εκπαιδευτικών δράσεων.

Η Γιορτή, που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, περιελάμβανε θεατρική παράσταση με τίτλο "Λαγουδένια λαίλαπα εναντίον Πανχελωνιακού", έργο που συνέργαψε ο άριστος γλωσσοπλάστης Ευγένιος Τριβιζάς εμπνευσμένος από τον μύθο του Αισώπου, και στην οποία συμμετείχαν μέλη από τις 22 θεατρικές ομάδες της Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν συμμετέχοντας στα Εργαστήρια που διοργάνωσαν τα κατηχητικά σχολεία όπως Ρομποτική, κολάζ, ζωγραφική, κατασκευές, αγιογραφία, εργαστήρι πηλού, επιτραπέζια παιχνίδια κ.α.

Τα εργαστήρια έδωσαν τη σειρά τους στα κατασκηνωτικά ομαδικά παιχνίδια που έδωσαν ιδιαίτερη ζωντάνια στην εκδήλωση, η οποία έκλεισε το απόγευμα προς βράδυ με τις υπέροχες χορωδίες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, της Ορθόδοξης Αδελφότητας "Χριστιανική Ελπίς" και της Νεανικής Χορωδίας της Ι. Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Στο τέλος, τα χορευτικά τμήματα των Κατηχητικών Σχολείων του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επανομής και του Πολιτιστικού Συλλόγου Επανομής παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Με αισθήματα πνευματικής χαράς αλλά και υπερηφάνειας για τα ελπιδοφόρα νιάτα της προσφυγικής Καλαμαριάς και της ευρύτερης περιοχής του Θερμαϊκού χαιρέτησε τους παρισταμένους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να έλθουν κοντά στην Εκκλησία και να πορευτούν με τον Χριστό.

Τόνισε ότι έχει ιδιαίτερη αξία στις μέρες μας να κρατήσουμε όρθια και να διατηρήσουμε την πολύτιμη παρακαταθήκη που άφησαν οι Πατέρες μας, να κρατήσουμε τις ρίζες των Αγίων και των Ηρώων μας, την παράδοση και την πίστη μας για μία πατρίδα ορθόδοξη και ελληνική.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκρισή του κόσμου στην 1η Γιορτή Νεολαίας αλλά και στην συμμετοχή μικρών και μεγάλων στα Τμήματα του Εκκλησιαστικού Κέντρου και των Ενοριών της Μητροπόλεως και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του, Ιερείς και Κατηχητές, για τον κόπο και την προσπάθεια τους προς δόξαν Θεού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης κ.κ. Δ. Μάρδας, Κ. Γκιουλέκας, Στ. Καλαφάτης και Θ. Καράογλου, εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμαριάς, του Στρατού και του Ναυτικού, κ.α.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εμφανίσεις: 301670
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: