Γράφτηκε από τον/την . Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017

ksanthi 12

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου Νέμεσις στα Κομνηνά Ξάνθης ξεκίνησε το Τριήμερο Θερινό Πανεπιστήμιο-Βιωματικό Εργαστήριο στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεολόγων Ξάνθης και τον Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Σάββα Μελισσόπουλο.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε την σημασία του Θερινού Πανεπιστημίου στην Ειδική Αγωγή ως μιάς προσφοράς της τοπικής μας Εκκλησίας στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό.

Χαιρετισμό επίσης απηύθηναν ο κ. Δουράκης, Εκπρόσωπος της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Εφραιμίδης, εκ μέρους του Περιφερειάρχου Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Γιαννώτα, εκ μέρους του κ. Δημάρχου Ξάνθης Χαρ. Δημαρχόπουλου, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Θερινού Πανεπιστημίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης, ο Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Σάββας Μελισσόπουλος, οι διδάσκοντες στο Θερινό Πανεπιστήμιο Ομ. Καθηγήτρια ΔΠΘ κ. Ελένη Ταρατόρη και η Αναπλ. Καθηγήτρια ΔΠΘ κ. Μαρία Δημάση.

Την πρώτη ημέρα οι εκατό συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρείς ομάδες βιωματικών εργαστηρίων.

Οι εργασίες συνεχίζονται το Σάββατο 19 Αυγούστου και περατούνται την Κυριακή 20 Αυγούστου με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κομνηνών Ξάνθης.

Τον συντονισμό του Θερινού Πανεπιστημίου έχει ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου και Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης.

ksanthi 1

ksanthi 1

ksanthi 1

ksanthi 1

ksanthi 1

ksanthi 1

ksanthi 1

ksanthi 1

ksanthi 1

ksanthi 1

ksanthi 1

ksanthi 1

ksanthi 1

ksanthi 1

ksanthi 1

ksanthi 1

ksanthi 1

ksanthi 1

ksanthi 1

Εμφανίσεις: 300767
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: