Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Θεσσαλονίκης. Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

toympa 1

Την Ιερά Μνήμη της αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης εορτάζει από την Κυριακή 16 Ιουλίου η Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τον ομώνυμο και περικαλλή Ιερό της Ναό στην Άνω Τούμπα.

Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο και αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου με τη συμμετοχή ευσεβούς εκκλησιάσματος και πλήθους κληρικών.

Ο Παναγιώτατος κατά το κήρυγμα μίλησε για τον βίο της αγίας Μαρίνας, τα μαρτύρια που υπέστη για την πίστη και την αγάπη που είχε για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό τον οποίο και αγάπησε εκ νεότητος.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Χειλάς.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος με εμφανή την συγκίνησή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Παναγιώτατο για την τέλεση της σημερινής ευχαριστιακής συνάξεως καθότι προσήλθε φέτος για πρώτη φορά ως Επίσκοπος της Εκκλησίας για την εορτή της Αγίας Μαρίνας.

Επίσης συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, αρχιμ. Δαμασκηνό Πέτικα για την αρίστη διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός στον οποίο παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος, είναι πολύ γνώριμος στον ίδιο, καθώς επί 14 έτη τέλεσε ιερατικώς προϊστάμενος και κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και συνεργάτης με τον διάδοχό του π. Δαμασκηνό στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως κατά την εδώ διακονία του ως ιερεύς.

Στο τέλος την διανομή του αντιδώρου έκανε ο Σεβασμιώτατος και έδωσε τις Αρχιερατικές του ευχές στο ευσεβές εκκλησίασμα το οποίο από νωρίς προσήλθε και κατέκλησε τον Ιερό Ναό παρά την έντονη βροχόπτωση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301919
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: