Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

d oikoumeniki 69

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Πανηγυρικά και μέσα σε θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων 630 Θεοφόρων Πατέρων της Δ' Οικουμενικής Συνόδου εν Χαλκηδόνι στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Ακτής Θερμαϊκού της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Ευσεβείς πιστοί της ευρύτερης περιοχής του Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης υπερπλήρωσαν τον Ιερό Ναό να μετέχουν του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και να τιμήσουν τους Πατέρες της Εκκλησίας, οι οποίοι υπήρξαν συνεχιστές του έργου του Χριστού.

Της λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, με ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, πλαισιωμένος από τον Εφημέριο του ως άνω Ιερού Ναού, ο οποίος ωμίλησε επίκαιρα για τους Πατέρες της Δ' Οικουμενικής Συνόδου και το έργο τους να κρατήσουν απαραχάρακτη την εν Χριστώ αποκαλυφθείσα αλήθεια.

"Οι Πατέρες της Εκκλησίας υπήρξαν οι συνεχιστές του έργου του Χριστού και οι εκφραστές της ουρανίου παραδόσεως, όπως ακριβώς την βλέπουμε στο σύμβολο της Πίστεως, που είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός μας. Όλα αν αλλάξουν και αλλοιωθούν, οι ψυχές μας δεν θα βλαβούν. Αν αλλοιωθεί όμως η Πατερική παράδοση της Εκκλησίας, τότε χάνεται το παν, προτού να υπάρξει οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, πριν να υπάρξουν τα άστρα, ο ήλιος, η γη, πριν να υπάρξουν οι Άγγελοι, ο άνθρωπος, ο ορατός και ο αόρατος κόσμος, υπήρχε μία σχέση, προ πάντων των αιώνων. Είναι η σχέση Πατρός και Υιού και Αγίου Πνεύματος" τόνισε μεταξύ των άλλων ο Θεοφιλέστατος στην άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του που "κατέθεσε" στις καρδιές των μικρών και των μεγάλων πιστών.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε: ''Άξιοι μαθητές του Κυρίου αναδείχθησαν οι σεπτοί Πατέρες της Δ' Οικουμενικής Συνόδου, τους οποίους εορτάζουμε σήμερα. Έζησαν σε μια εποχή όπου το ψεύδος και η πλάνη των δυσεβών αιρετικών απειλούσαν τη συνοχή της Εκκλησίας. Με τη δύναμη όμως της Αρχιερατικής μεσιτείας του Κυρίου και τον προσωπικό τους αγώνα έμειναν πιστοί στο όνομά Του, και διεκήρυξαν σθεναρά την αληθινή πίστη. Και με το παράδειγμά τους, μας μεταδίουδουν το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι οι πιστοί μαθητές του Κυρίου, εμείς σήμερα, απολαμβάνουμε στη γη τη θεϊκή προστασία Του και στον ουρανό δοξαζόμαστε με αιώνια τιμή και δόξα''.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 289502
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: