Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

osios naoum 55

Για την Romfea.gr | Νίκος Κωνσταντινίδης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, πανηγυρικός εσπερινός επί τη Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Ναούμ, στον ομώνυμο Ναό του Αρμενοχωρίου Φλώρινας.

Στην ακολουθία του εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο οποίος πλαισιώθηκε από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε αρτοκλασία υπερ υγείας των κατοίκων του οικισμού, ενώ στο κήρυγμά του ο κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στο βίο του Οσίου Ναούμ λέγοντας χαρακτηριστικά πως "Ο όσιος Ναούμ ακολούθησε πιστά ως συνεργάτης, τους Ιεραποστόλους Κύριλλο και Μεθόδιο".

Στη συνέχεια τελέστηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος περιμετρικά του Ναού, παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, ενώ ιδιαίτερη χροιά στην πανήγυρη απέδωσε η Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Φλώρινας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον Ναό φιλοξενείται τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παρθενίου, το οποίο ευλαβούνται πολύ οι πιστοί της περιοχής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300507
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: