Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

osios david 19

Μέσα σε κλίμα πανευφρόσυνης χαράς, τελέστηκαν την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017, τα θυρανοίξια του νέου Παρεκκλησίου Οσίου Δαυίδ του γέροντος στην κατακόμβη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Αρετσούς στην Καλαμαριά.

Τα θυρανοίξια ετέλεσε, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κ. Χρυσόστομος.

Κατά την τελετή των εγκαινίων παρέστη και ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του γέροντος, Αρχιμανδίτης Γαβριήλ, ο οποίος από την προηγουμένη Τετάρτη εκόμισε την δεξιά χείρα του Οσίου Δαυίδ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε από νωρίς τον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού. Κατά την διάρκεια του Αγιασμού των Θυρανοιξίων παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Χαλκίδος, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Ευσταθίου, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κίτρους, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Λεοντιάδης, κληρικοί, δημοτικοί και πολιτικοί άρχοντες και πλήθος κόσμου.

Λόγους απηύθυναν ο Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Αρετσούς και Γραμματέας του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Κατζιγκάς, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος όσο και τον εμνευστή και πρωτεργάτη, Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, π. Ιουστίνο, για το ανύστακτο ενδιαφέρον τους, μαζί με όλους όσους παντοιοτρόπως συνέδραμαν, εργάστηκαν, εκοπίασαν και εξόδευσαν προσφέροντας από το υστέρημά τους για τη λειτουργία του Παρεκκλησίου.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, π. Ιουστίνος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του μιλώντας εγκάρδια και τονίζοντας την ιδιαίτερη πνευματική του σχέση με την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ και τους πατέρες της μονής, καταλήγοντας ότι ο Όσιος Δαυίδ ο γέροντας βρήκε ένα εύιδο λιμάνι στην Καλαμαριά.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Άγιος Χαλκίδος με τον πατρικό του λόγο απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους τόνισε τη σημασία της αγιότητας και του πνευματικού αγώνα, όπως αυτόν της αγίας υπακοής που χαρακτήριζε τον Όσιο Δαυίδ και τους πατέρες της ευλογημένης μονής του.

Η τιμία χαριτόβλυτη δεξιά του Οσίου Δαυίδ θα παραμείνει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό μέχρι τη Δευτέρα το πρωί.

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

osios david 1

Εμφανίσεις: 302897
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: