Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

florina ipodoxi 17

Για την Romfea.gr | Νίκος Κωνσταντινίδης


 

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με εκκλησιαστική ιεροπρέπεια, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, υποδοχή αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο ναό της Άνω Καλλινίκης Φλώρινας, επί τη εορτή της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Το Ιερό Λείψανο μετέφερε από την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης ο Αρχιδιάκονος π. Μαξίμος, ενώ το υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο οποίος και χοροστάτησε της Ακολουθίας του εσπερινού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο οικείος Ποιμενάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευλογία που λαμβάνουν οι πιστοί, όταν έχουν την ευκαιρία να προσκυνούν Ιερά Λείψανα Αγίων, ενώ δεν παρέλειψε στον τέλος της προσλαλιάς του να ευχαριστήσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης για την μεγάλη ευλογία που χάρισε απλόχερα τόσο στο χωριό όσο και σε ολόκληρη την μητροπολιτική περιφέρεια.

Λίγο πριν το τέλος της Ακολουθίας, εξέφρασε ευχαριστίες τόσο προς το πρόσωπο του Μητροπολίτου Φλωρίνης όσο και του Μητροπολίτου Κοζάνης, ο εφημέριος του ναού π. Χρήστος Βασιλειάδης, ο οποίος τόνισε πως η έλευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου ήταν μεγάλος πόθος των κατοίκων του χωριού.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλήθος κόσμου κατέκλεισε το ναό για να προσκυνήσει το Λείψανο του Αγίου Νικολάου, ενώ σύσσωμη ήταν παρούσα η πολιτική ηγεσία του τόπου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εμφανίσεις: 301222
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: