Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Διδυμοτείχου. Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

ssas 1024

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό επισκέφθηκαν, την 18η Μαΐου ε.ε., οι σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.), που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες το καθιερωμένο εκπαιδευτικό ταξίδι τους στον ακριτικό Έβρο.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να καλωσορίσει και να ξεναγήσει τους σπουδαστές της Σχολής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου και το Εκκλησιαστικό Μουσείο και να τους μιλήσει για την ιστορία και τα μνημεία του τόπου.

Τους σπουδαστές της Σχολής συνόδευε ο Διοικητής της Ταξίαρχος Παναγιώτης Παναγιώτοπουλος, ο οποίος μέχρι το Μάρτιο του 2017 υπηρέτησε ως Υποδιοικητής της XVI Μεραρχίας, που εδρεύει στο Διδυμοτειχο, και στον οποίο ο Σεβασμιώτατος προσέφερε αντίγραφο της εικόνος του Αγίου Ιωάννου του Βατάτζη, του στρατιωτικού και αγίου ελεήμονος βασιλέως που γεννήθηκε στο Διδυμοτειχο το 1192, ευχηθείς εις αυτόν και τους σπουδαστές τα δέοντα.

Εμφανίσεις: 300201
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: