Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καστορίας. Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

esperinos agapis 56

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Η Ακολουθία ξεκίνησε από το Ιερό Επισκοπείο της πόλεως, όπου έγινε η ένδυση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια εν πομπή ο Επίσκοπος, ο κλήρος και ο λαός, κατευθύνθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου για τον Αναστάσιμο Εσπερινό της Αγάπης.

Το Ευαγγέλιο, όπως ορίζει και η παράδοση της Αγίας μας Εκκλησίας, αναγνώσθηκε σε πέντε ξένες γλώσσες, στα Λατινικά, στα Ιταλικά, στα Γαλλικά, στα Αραβικά, στα Γερμανικά, και στα Αγγλικά από Κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος του Εσπερινού ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου επί τη εορτή του Πάσχα και στη συνέχεια κλήρος και λαός έψαλλαν τη φήμη του Πατριάρχη του Γένους μας.

Τέλος, και πάλι εν πομπή έγινε η επιστροφή στο Επισκοπείο όπου ο Ποιμενάρχης κ. Σεραφείμ αντάλλαξε τις πασχάλιες ευχές με τον κλήρο και τους πιστούς ενώ έδωσε σε όλους ως ευλογία πασχαλινά αυγά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300920
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: