Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

florina anastasi 11

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης


Με δέουσα λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε η τελετή της Αναστάσεως το Μεγάλο Σάββατο  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην ορεινή Φλώρινα.

Της πανηγυρικής Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβ.  Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τους Αρχ. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου  και Αιμιλιανό Δημητρίου καθώς και τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως Αγαθάγγελο.

Πριν την έναρξη της Αναστάσιμης Ακολουθίας έγινε άφιξη του Αγίου Φωτός, παρουσία τιμητικού αγήματος του στρατού,  ενώ στη συνέχεια το «Χριστός Ανέστη» εψάλλει στο προαύλιο του Ναού παρουσία της πολιτικής και  στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Ακολούθησε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με συμμετοχή πλήθους κόσμου, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο οικείος Ποιμενάρχης ο οποίος στη σύντομα προσλαλιά του απεύθυνε μήνυμα χαράς και Αναστάσεως, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στην “Ανάσταση” που περιμένει η πατρίδα
μας.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο κ. Θεόκλητος αντάλλαξε ευχές τόσο με την ηγεσία του τόπου όσο και με τους πιστούς που παρέμειναν στο ναό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301555
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: