Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

kilkis epitafios 34

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Με κατάνυξη και μέσα σε συγκινησιακό κλίμα ετελέσθη η Ακολουθία του Επιταφίου θρήνου και η περιφορά των Επιταφίων στην πόλη του Κιλκίς.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Διευθυντής του Οργανισμού "Αποστολική Διακονία" της Εκκλησίας της Ελλάδος, και εν ενί στόματι με τους πιστούς που κατέκλυσαν μέσα και έξω τον Ναό έψαλλαν τα εγκώμια του Επιταφίου.

Με τις πένθιμες μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς να συνοδεύουν τον Επιτάφιο, πραγματοποιήθηκε η Περιφορά και η συνάντηση των τριών εκ των έξι Επιταφίων (των Ι. Ναών Παναγίας και των Πολιούχων Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων) στο κέντρο της πόλεως όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Κιλκίς απευθυνόμενος στην "κοσμοπλημμύρα" των πίστων είπε:

"Μέσα στη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, την Εορτή του Πάσχα, που είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα της λύπης, όχι γιατί Σταυρώθηκε και Απέθανε ο Χριστός, αλλά Σταυρώθηκε για να σώσει εμάς από τις αμάρτιες μας, οι οποίοι φανήκαμε ανάξιοι της άπειρης αγάπης Του για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και για όλη την ανθρωπότητα, έχουμε και την υπέρλογον χαρά να αναμένουμε την ελπίδα, την αλήθεια, τη ζωή, το Φως που είναι η Ανάσταση, η οποία καταυγάζει τους πάντας και δίδει την παρουσία του Φωτός της Ζωής σε όσους το επιθυμούν, το ζητούν και το αναμένουν, ακόμη και σε εκείνους που από υπερφυαλότητα, ανοησία και άκρατο εγωισμό θέλουν να ζουν στο συνεχές σκοτάδι με όλα τα παρεπόμενά του. Γιορτάζουμε λοιπόν το Φως, ευχόμενοι και τον δικό μας προσωπικό φωτισμό αλλά και όλων των ανθρώπων γιατί χωρίς αυτό το Φως δεν θα ζήσει αυτός ο κόσμος".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301135
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: