Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Λαγκαδά. Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

anasta lagada 1

Με την προσήκουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, ο Εσπερινός και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Πρώτης Αναστάσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου.

Πολλής κόσμος προσήλθε στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Ασσήρου, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, για να ακούσουν το προανάκρουσμα του μεγάλου μηνύματος της Αναστάσεως του Κυρίου, μέσα από την ανάγνωση των Προφητειών και τον Ύμνο των Τριών Παίδων και μεταλαμβάνοντας των Αχράντων Μυστηρίων, κρατώντας δάφνες στα χέρια τους, τις οποίες σκόρπισε προηγούμενος ο Σεβασμιώτατος, ψάλλοντας τον Αναστάσιμο παιάνα «Ανάστα ο Θεός», το οποίο αποτελεί και το εγερτήριο μήνυμα της νίκης της ζωής κατά του θανάτου.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε, στο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου καθώς επίσης κατέθεσε και τις προσωπικές του εμπειρίες από την Τελετή του Αγίου Φωτός, ενώ τέλος ευχήθηκε τους παρευρισκομένους Καλή Ανάσταση προτρέποντας τους να μην πτοούνται ηθικά και την Ανάσταση του Κυρίου να την Ομολογούν παντού και πάντα, μέσα από την ζωή τους, την καρδιά τους και το φρόνημα τους καθώς επίσης και μέσα από τα έργα και λόγια.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300664
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: