Γράφτηκε από τον/την . Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

mesologgi 1

Για τη Romfea.gr, Σπύρος Συμεών


Από νωρίς το πρωί στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου κόσμος κατέκλυσε τους ναούς για να παρευρεθεί και να συμμετάσχει κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως.

Οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν πένθιμα και ο κόσμος με βαθειά κατάνυξη και ευλάβεια προσκύνησε το Σώμα του Χριστού το οποίο ετοποθετήθη στο Κουβούκλιο του Επιτάφιο.

Μέρα πένθους μιας και σα σήμερα ο Σωτήρας μας κατέβηκε στον Άδη, Αυτός που έπαθε και σήκωσε στους ώμους του τις αμαρτίες όλου του ανθρώπινου γένους κι ας ήτο αναμάρτητος.

Κατέβηκε στο Άδη ο ίδιος ο Υιός του Θεού από την αγάπη του για εμάς, αποκάλεσε εμάς τα κτήσματά του ως αδελφούς, Σταυρώθηκε για να Αναστήσει τους εκπεσόντες εκ του παραδείσου ανθρώπους και να τους δώσει και πάλι την παλιά τους αίγλη, θυσιάζεται καθημερινά και στέκει δίπλα μας έστω κι όταν εμείς τον αγνοούμε, έστω κι αν δεν τον τιμούμε η ακόμη και τον λοιδορούμε όπως άλλοτε έκαναν και τότε.

Σήμερα συντρίβεται η ψυχή και η διάνοια του κάθε χριστιανού, πως άραγε ο αχώρητος εις τους Ουρανούς χώρεσε σε τάφο; Έπαθε σαν Άνθρωπος προκειμένου ο άνθρωπος να Τον ακολουθήσει...

Μέχρι και αυτήν την ώρα ο κόσμος προσέρχεται από ναό σε ναό προκειμένου να προσκυνήσει τους Επιταφίους σε ολάκαιρη την πόλη που θέλει είτε ως παράδοση, είτε από ευλάβεια να περνούν όλοι από όλες τις ενορίες.

Σε λίγο αναμένεται να κατακλειστούν οι ναοί, από πιστούς, όπως και κάθε χρόνο καθώς και οι περυξ χώροι προκειμένου να ψαλλούν τα εγκώμια του Επιταφίου προς τον Κύριο και Λυτρωτή μας και να ακολουθήσουν την περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους, στα σοκάκια, στις πλατείες, στο νοσοκομείο, στο μοναστήρι καθώς και στον Κήπο των Ηρώων με μια προσευχή που θα κρατά την ελπίδα στην ψυχή μας ως άσβεστο κερί.

Καλή Ανάσταση να έχουμε αδελφοί μου, η φετινή Ανάσταση ας μην περάσει έτσι αλλά ας αναγεννήσει μέσα μας τον κρυμμένο Άγιο που φέρουμε όλοι μας, εύχεσθαι..!!

Αυτό το Πάσχα να είναι για όλους μας ένα πέρασμα προς τα Ουράνια..

mesologgi 2

mesologgi 2

mesologgi 2

mesologgi 2

mesologgi 2

mesologgi 2

mesologgi 2

mesologgi 9

Εμφανίσεις: 301540
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: