Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Φθιώτιδος. Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

apokathilosi lamia 3

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και την παρουσία πλήθους ευσεβών χριστιανών την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, τελέσθηκαν οι Ακολουθίες των Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου.

Προ της αναγνώσεως του Ιερού Ευαγγελίου της Αποκαθηλώσεως, ο Ποιμενάρχης μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο εξεφώνησε την συγκινιτική ομιλία του, η οποία είχε ως θέμα: «Το μαρτύριο της εγκαταλείψεως του Κυρίου». «Τότε οἱ μαθηταὶ πάντες ἀφέντες αὐτὸν ἔφυγον»(Ματθ. 26,56)

Ακολούθησε η Αποκαθήλωση του νεκρού σώματος του Κυρίου από τον Σταυρό και η Ιερά λιτάνευσή του από τον Σεβασμιώτατο.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης ευχαρίστησε και συνεχάρη τα πλήθη των ευλαβών πιστών, Λαμιέων και επισκεπτών, για την αθρόα προσέλευσή τους τις Άγιες αυτές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος σε όλους τους Ιερούς μας Ναούς, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό δείχνουν την περισσή αγάπη και την ευσέβεια τους προς τον δι' ημάς πάσχοντα Χριστό και ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση! 

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τους Ιερούς Ναούς, Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχο Λαμίας, Αγίου Νεκταρίου, Αγίας Παρασκευής, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Αθανασίου Λαμίας, στους οποίους ασπάσθηκε του Ιερούς Επιταφίους και ευχήθηκε στους Εφημερίους και τους παρευρισκομένους πιστούς, καλή Ανάσταση.

apokathilosi lamia 1

apokathilosi lamia 1

apokathilosi lamia 1

apokathilosi lamia 1

apokathilosi lamia 1

apokathilosi lamia 1

apokathilosi lamia 1

apokathilosi lamia 1

apokathilosi lamia 1

apokathilosi lamia 1

Εμφανίσεις: 284498
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: