Γράφτηκε από τον/την . Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

nikaias 4

Στην πολυεύθυνη ποιμαντική μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, πρώτη θέση κατέχει η συμπαράσταση και στήριξη των οικονομικά αδυνάτων συνανθρώπων μας.

Πάντοτε με στοργή και αγάπη ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ευλογεί και κατευθύνει το πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο που περιλαμβάνει:

- Στήριξη και ενίσχυση 3000 απόρων οικογενειών από το Επισκοπείο όλο το χρόνο με τρόφιμα, χρήματα και ρουχισμό.

- Καθημερινή προσφορά γευμάτων σε 1700 άτομα σε 16 Ενορίες μας. 

- Διανομές αγαθών και χρηματικών βοηθημάτων στις 40 Ενορίες της Μητροπόλεως.

- Φιλοξενία 1000 παιδιών τους θερινούς μήνες στην Κατασκήνωση στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων. 

- Ιατροφαρμακευτική στήριξη από το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο σε ανασφάλιστους πολίτες.

- Διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας από 8 Ενοριακές Τράπεζες Αίματος.

Αυτές τις Άγιες Ημέρες όλοι οι βοηθούμενοι από τον Τομέα Προνοίας δέχθηκαν μαζί με τις ευχές και τα δέματα ειδών διατροφής για τα σπιτικά τους, ενώ μεγάλη ήταν η χαρά των μικρών παιδιών που έλαβαν λαμπάδες, γλυκίσματα και παιχνίδια.

Αυτές οι ζεστές σκηνές αγάπης και συμπαράστασης προς τον συνάνθρωπο εκτυλίχθηκαν στο ασφυχτικά γεμάτο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Νικαίας τη Μεγάλη Δευτέρα, όπου πραγματοποιήθηκαν δύο συνεχόμενες διανομές εξαιτίας των πολυάριθμων ατόμων.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε όλους να δεχθούν τον Σωτήρα Κύριό μας στις καρδιές τους, με την Θεία Κοινωνία των Αχράντων Μυστηρίων και ευχαρίστησε αυτούς που προσφέρουν τη βοήθειά τους σε αυτό το θεάρεστο έργο.

nikaias 1

nikaias 1

nikaias 3

nikaias 1

nikaias 1

nikaias 1

nikaias 8

nikaias 8

Εμφανίσεις: 271648
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: