Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 09 Απριλίου 2017

nymfios serres 23

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα και με μεγάλη τη συμμετοχή του Λαού των Σερρών τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής των Βαΐων, 9 Απριλίου 2017, η Ακολουθία του Νυμφίου, (Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας) στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος της πόλης των Σερρών.

Της Ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, πλαισιούμενος από του Εφημερίους του ως άνω Ιερού Ναού και τους Ιεροδιακόνους της Ι. Μητροπόλεως.

Στη σύντομη και περιεκτική προσλιαλιά του ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος αναφέρθηκε στα δύο παραδείγματα που προβάλλει απόψε η Αγία μας Εκκλησία, ένα προς μίμηση και ένα προς αποφυγή. Διότι, όπως τόνισε, ο λόγος της Εκκλησίας είναι λόγος αποφυγής της αμαρτίας αλλά είναι και λόγος θετικός και δημιουργικός.

"Τη Αγία και Μ. Δευτέρα οι Αγιώτατοι Πατέρες μας όρισαν να ενθυμούμεθα παιδαγωγικώς, για τη σωτηρία μας, δύο πρόσωπα, δύο καταστάσεις. Τον δίκαιο και σώφρονα πάγκαλο Ιωσήφ που δοκιμάστηκε σκληρά για την οικογένεια. Για τον άνθρωπο του Θεού ο δρόμος της ζωής είναι ανηφορικός. Και από την άλλη πλευρά το παράδειγμα που καλούμαστε να αποφύγουμε, αυτό της άκαρπης και καταραθείσης από τον Κύριο Συκής" είπε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε: "Καλούμαστε να αγαπήσουμε αδελφοί μου όχι το φαίνεσθαι, όχι αυτό που δείχνει προς έξω μια πληθωρικότητα που είναι κενή περιεχομένου και καρπών αλλά να αγωνιστούμε να αποκτήσουμε καρπούς. Οι καρποί όμως απαιτούν κόπο, αγώνα, συνέπεια και υπομονή".

Τέλος, ο Ποιμενάρχης των Σερρών υπογράμμισε στον μεστό του λόγο: "Η πνευματική μας ζωή θέλει κόπο, υπομονή και πίστη σε Εκείνον που δίδει πλουσία την καρποφορία. Ας αποφύγουμε το φαίνεσθαι. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για την εικόνα τους και αδιαφορούν για την ουσία. Γέμισε ο τόπος από άκαρπες ψυχές που δεν έχουν τίποτα να μας πουν" και προέτρεψε τους πιστούς να προσπαθήσουμε όλοι να επιποθύσουμε τον πλούτο της καρποφορίας, τον κόπο που δίδει καρπούς, την αγάπη προς τον Χριστόν, ο Οποίος είναι ο Μόνος που δύναται να δίδει στη ζωή μας μεγάλη, πλουσία και αιώνια καρποφορία.

''Ας μιμηθούμε'', ανέφερε, ''την ποιότητα της πίστεως, της αρετής και της ανθρωπιάς του Ιωσήφ και ας αποφύγουμε τη ματαιότητα μιας ψεύτικης εικόνας, η οποία είναι κενή περιεχόμενου και κενή πραγματικής αξίας, ευχόμενος καλό δρόμο όχι μόνο για τη Μ. Εβδομάδα αλλά για ολόκληρη τη ζωή που είναι μία Μ. Εβδομάδα, είναι μία πορεία προς τον Σταυρό αλλά και μια γλυκιά προσμονή της βεβαιότητας της Αναστάσεως''.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301434
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: