Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 09 Απριλίου 2017

kilkisiou baion 52

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Λαμπρά και μεγαλόπρεπα εορτάσθηκε η Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου 2017, στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Κιλκίς.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε από νωρίς το πρωί τον Ιερό Ναό για να τιμήσει την ανάμνηση της θριαμβευτικής Εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα και να συμμετέχει στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Την ημέρα αυτή επέλεξαν και τα Θρακικά Σωματεία της πόλης για να τιμήσουν την Θρακική Γενοκτονία, με ομιλία της εκπαιδευτικού κας. Αθηνάς Βαλαβάνη ενώ εκπρόσωποι αυτών με Λάβαρα και Σημαίες παρέστησαν στον Ιερό Ναό.

Προ της Απολύσεως, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το Ιεροσολυμίτικο τυπικό η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας της Βαϊοφόρου και εψάλησαν οι περί του Ζωοδόχου Κυρίου Τάφου ύμνοι ενώ στο τέλος μοιράστηκαν κατά το έθος τα βάϊα που ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ σε όλους τους πιστούς.

Μεταξύ των άλλων στην λαμπρή αυτή ημέρα των Βαΐων παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης και ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας και Δημ. Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εμφανίσεις: 301072
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: