Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 09 Απριλίου 2017

nikaias proti 1

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Πασχαλινά δέματα και λαμπάδες σε πενήντα οικογένειες μοίρασε σήμερα, Κυριακή 9 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, Πολιούχου Περάματος.

Ο Σεβασμιώτατος στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου μοίρασε λαμπάδες στα μικρά παιδιά και τρόφιμα σε πενήντα οικογένειας εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα.

Στην συνέχεια σε κλίμα κατάνυξης και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε η Ακολουθία του Νυμφίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου, πλαισιούμενου από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Γρηγόριο Πάτρα και τους συνεφημερίους του.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία του Κυρίου προς το εκούσιο Πάθος τονίζοντας ότι: ''Η πορεία του Χριστού είναι μεγαλειώδης, είναι πορεία αγάπης προς τον άνθρωπο. Η πορεία του είναι πορεία προς το μαρτύριο''.

''Ο ιερός υμνογράφος μας καλεί να συνοδοιπορήσουμε με τον Κύριο, να τον ακολουθήσουμε στον δρόμο του μαρτυρίου. Να συνοδοιπορήσουμε με τον Κύριο με μυαλό καθαρό χωρίς σκέψεις μολυσμένες'' συμπλήρωσε ο κ. Αλέξιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Καλούμεθα να σταυρώσουμε τον κακό εαυτό μας, τα πάθη μας, τα ελαττώματά μας, τις αδυναμίες μας. Δεν μπορούμε να συνοδοιπορήσουμε με τον Κύριο και να έχουμε τα μάτια μας στραμμένα στη γη, δεν θα πάρουμε τίποτα μαζί μας παιδιά μου''.

Επίσης ο Μητροπολίτης Νικαίας, ιδιαίτερα συγκινημένος, αναφέρθηκε και στις οικογένειες που νωρίτερα πήραν από τα χέρια του τα πασχαλινά δέματα και τις λαμπάδες υπογραμμίζοντας: ''Υπάρχει πολύ πόνος, υπάρχει φτώχεια και δυστυχία στις ημέρες μας. Συγκινήθηκα γιατί πραγματικά σε αυτούς τους ανθρώπους είδα την φτώχεια, την ένδεια. Έχει ματώσει η ψυχή μου από εκείνη την ώρα και σκέφτομαι πως θα κάνω το κάθετι για αυτές τις οικογένειες''.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Γρηγόριο Πάτρα και τον π. Νεκτάριο για το έργο τους στην ενορία, καθώς κάθε μήνα πενήντα οικογένειες λαμβάνουν τρόφιμα και άλλα απαραίτητα είδη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301599
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: