Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας. Κυριακή, 09 Απριλίου 2017

kiriaki4

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, Κυριακή των Βαΐων, η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέου Ηρακλείου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τα Βάγια και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στη χαρμόσυνη αυτή ημέρα της Βαϊοφόρου Κυριακής, η οποία σηματοδοτεί την αρχή της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και επισήμανε την ανυπέρβλητη και ενθουσιώδη υποδοχή που επιφύλαξε ο Ισραηλιτικός λαός στον Κύριο κατά την είσοδό Tου στα Ιεροσόλυμα, παροτρύνοντας τον πιστό λαό να πορευθεί με δύναμη, υπομονή και ελπίδα μέσα από αυτήν την πνευματική πορεία της Μεγάλης Εβδομάδος που οδηγεί από το Πάθος της Σταύρωσης στο υπέρλαμπρο Φως της Ανάστασης.

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου

kiriaki1

kiriaki1

kiriaki1

kiriaki1

kiriaki1

kiriaki1

Εμφανίσεις: 300449
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: