Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Εδέσσης. Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017

edessis 2

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, στις 11.00, πραγματοποιήθηκε η 7η Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για το Εκκλησιαστικό Έτος 2016-2017 στον Αίθουσα Τελετών του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έδεσσα (Ψηλός Βράχος).

Εισηγητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα αναφέρθηκε στον Μυστικό Δείπνο, βάσει των σχετικών αναφορών των ιερών ευαγγελίων.

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος τόνισε την σύνδεση του Μυστικού Δείπνου με τις Ιουδαϊκές παραδόσεις για την εορτή του Πάσχα αλλά και την υπέρβαση και κατάργηση του εβραϊκού Πάσχα με την παράδοση κατά τον Μυστικό Δείπνο του μεγίστου μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Ακόμη υπογράμμισε το μεγαλείο του ιερατικού έργου και ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους κληρικούς να λειτουργούν πάντοτε ακατακρίτως ενώπιον του ιερού θυσιαστηρίου.

Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο, ενώ στο δεύτερο μέρος της Συνάξεως έγινε αναφορά σε τρέχοντα ζητήματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

edessis 1

Εμφανίσεις: 300569
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: