Γράφτηκε από τον/την . Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017

neas krinis 4

Την Τετάρτη 5 Απριλίου διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς εκδρομή με αρχηγό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη αυτής κ. Ιουστίνο με προορισμό το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Σερρών της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

Γύρω στις έξι το απόγευμα έφθασαν 10 λεωφορεία με προσκυνητές στο Ιερό Ησυχαστήριο και αφού συγκεντρώθηκαν όλοι στο νέο και μοναδικής αισθητικής και κατασκευής καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου τελέσθηκε η Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.

Μέσα στο αρχαιοπρεπές αυτό οικοδόμημα και κάτω από την αγγελική ψαλμωδία των μοναζουσών, με τον ήλιο να δύει σιγά σιγά, θα νόμιζε κανείς ότι μετέχει στην ουράνια Θ. Λειτουργία και όχι στην επίγεια.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε θερμώς τον κυριάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο για την κανονική άδεια, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ι. Μ. Ξενοφώντος Αγίου Όρους π. Αλέξιο, πνευματικό πατέρα του Ιερού Ησυχαστηρίου, και την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου αδελφή Ιακώβη και την συνοδεία της για την φιλοξενία, τους κόπους τους και την προσφορά τους στην Εκκλησία κήρυξε τον θείο λόγο ολοκληρώνοντας την σειρά των κηρυγμάτων του περί της προσευχής του Οσίου Εφραίμ του Σύρου “Κύριε και Δέσποτα τῆς ζωῆς μου...”.

Μετά την Θ. Λειτουργία προσφέρθηκε από την αδελφότητα κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές οι οποίοι αναχώρησαν από τον Ιερό Ησυχαστήριο αποκομίζοντας μία μοναδική εμπειρία.

neas krinis 1

neas krinis 1

neas krinis 1

neas krinis 1

neas krinis 1

neas krinis 1

neas krinis 1

neas krinis 1

neas krinis 1

Εμφανίσεις: 301976
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: