Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σιδηροκάστρου. Κυριακή, 02 Απριλίου 2017

rodoleibos 5

Την τελευταία συνάντηση του σεμιναρίου Κατηχητών είχαν για εφέτος τα μέλη του στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου με την ευλογία και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Μακαρίου.

Η Σύναξη των κατηχητών-κατηχητριών πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή του Ακριτοχωρίου με τη συμμετοχή 40 περίπου μελών του από την Ιερά Μητρόπολη και με ομιλήτρια τη Καθηγουμένη Γερόντισσα Ιακώβη η οποία ανέγνωσε το θέμα: "Η προσωπικότητα του κατηχητή-τρόποι αντιμετωπίσεως των κατηχουμένων" με πατερική και αγιογραφική θεμελίωση.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας όλοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απόψεις τους σε κλίμα αγάπης και συζητήσεως, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη διακονία της κατήχησης.

Οι μοναχές με τα φιλόξενα αισθήματα που τις χαρακτηρίζουν εδεξιώθηκαν όλους πλουσιοπάροχα.

Περί το τέλος της συνάξεως έφτασαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση 15 περίπου Κύπριοι του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού Κύπρου μαζί με εκπροσώπους του αντίστοιχου Συλλόγου Σερρών και απηύθυναν σχετικούς χαιρετισμούς.

Οι φιλοξενούμενοι Αξιωματικοί ξεναγήθηκαν στο Μοναστήρι είδαν με ενθουσιασμό το έργο που πραγματοποιείται τόσο στην Ιερά Μονή όσο και στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου αφού το πρωί εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό της ενορίας του Μεγαλοχωρίου όπου Λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και φιλοξενήθηκαν μετά την Θεία Λειτουργία από τους κατοίκους και τον Ιερέα της ενορίας.

Η Ιερά Μονή παρέθεσε πλούσια Μοναστηριακή τράπεζα και στη συνέχεια ανεχώρησαν για τα οχυρά της Ρούπελ για να αποδώσουν φόρο τιμής και μνήμης στους αγωνιστές της περιοχής.

rodoleibos 1

rodoleibos 1

rodoleibos 1

rodoleibos 1

Εμφανίσεις: 300891
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: