Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 02 Απριλίου 2017

mnimosino kalamarias 84

Καλαμαριά | Χρήστος Καναρόπουλος


Σήμερα, Κυριακή 02 Απριλίου ε.ε., ετελέσθη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Αρετσούς Καλαμαριάς τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο, επί τη συμπληρώσει δύο ετών από την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρού Προκοπίου.

Της Θείας Λειτουργίας και του ιερού μνημοσύνου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, πνευματικό τέκνο του Μακαριστού, πλαισιούμενος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Παντελεήμονος και υπό του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, επικεντρώνοντας την ομιλία του στην πορεία του Ιησού Χριστού προς το εκούσιο πάθος για τη σωτηρία του κόσμου ενώ ο Ποιμενάρχης της Καλαμαριάς αναφέρθηκε στη μορφή του Μακαριστού και πρώτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρού Προκοπίου και στη μεγάλη του προσφορά στην Ιερά Μητρόπολη.

"Ο Μακαριστός κυρός Προκόπιος καλλιέργησε το γεώργιο της Καλαμαριάς για σαράντα και πλέον έτη με σύνεση, θυσιαστικότητα, ταπείνωση, αρχοντιά και αγάπη. Ύψωσε περικαλλέστατους Ιερούς Ναούς, έστησε Ιερά Θυσιαστήρια, δημιούργησε "κυψέλες" πνευματικού ανεφοδιασμού και παράλληλα εκήρυξε εν έργοις και λόγοις τον Ιησού Χριστό και τούτον Εσταυρωμένο και Αναστάντα. Έχει συνδεθεί με τους πιστούς της Καλαμαριάς και ο Λαός αν και πέρασαν δύο έτη δεν έπαψε να τον θυμάται, να τον τιμά και να ανάβει κερί στη μνήμη του" είπε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο για την παρουσία του αλλά και για την προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης πλησίον του Μακαριστού ως στενού συνεργάτου του και Πρωτοσυγκέλλου αλλά και τον Θεοφιλέστατο κ. Παντελεήμων για την παρουσία του και για τα όσα πρόσφερε στον Μακαριστό αλλά για όσα συνεχίζει να προσφέρει στον ίδιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Αρχιερείς με τους Ιερείς τέλεσαν τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού που βρίσκεται σε κρύπτη στον κάτω όροφο του ως άνω Ιερού Ναού.

Ο Ιερός Κλήρος, οι άρχοντες και ο φιλόχριστος Λαός του Θεού μαζί με τον Ποιμενάρχη της Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο δέονται προς τον Κύριο να του χαρίσει τον Παράδεισο, γιατί η αγνή ψυχή του μόνο εκεί, στην πραγματική του Πατρίδα, αξίως θα αναπαύεται.

ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ του Σεβασμιωτάτου και θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 302041
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: