Γράφτηκε από τον/την Romfea2. Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

giouri-87

Νέα Ιωνία, Αθανάσιος Θανόπουλος


Τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό τίμησαν και προσκύνησαν οι ευσεβείς πιστοί της Νέας Ιωνίας την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, Γ' των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Επιφάνιο Αρβανίτη και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία του Τιμίου Σταυρού τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: ''Ο Σταυρός είναι η ελπίδα μας''.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι: ''Είναι μεγάλη ευλογία για την Ιερά Μητρόπολη η Εικόνα της Παναγίας της «Βηματάρισσας» και ευχαριστώ τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου για το σημαντικό αυτό γεγονός.''

Επίσης ο κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε τον δωρητή της Εικόνας κ. Γιούσλαρ Γιούρι ο οποίος κατάγεται από την Ρωσία, μία χώρα που μοιράζεται την ίδια πίστη με εμας όπως υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος τίμησε Γιούσλαρ Γιούρι με την ανώτατη τιμή της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Σταυρό του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, ενώ ο Πρωτοσύγκελλος ανέγνωσε τον έπαινο.

Ο κ. Γιούσλαρ Γιούρι ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή τονίζοντας ότι η σημερινή ημέρα είναι συμβολική διότι όλοι οι Ορθόδοξοι προσκυνούνε τον Σταυρό.

''Για μένα είναι μεγάλη ευλογία που με επέλεξε και μου πρότεινε ο Γέροντας Εφραίμ να δωρίσω αυτή την Εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας'' τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούσλαρ Γιούρι.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301371
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: