Γράφτηκε από τον/την . Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

epanomi-9

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


 

Στη Γ' Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, που τελέσθηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επανομής του Δήμου Θερμαίκού.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας ως τη "Χώρα Του Αχωρήτου" και ωμίλησε για τις θεολογικές και δογματικές αλήθειες της πίστεως μας.

Είπε χαρακτηριστικά ότι η Υπεραγία Θεοτόκος αποτελεί τη θύρα της γνώσεως του Μυστηρίου του προσώπου του Ιησού Χριστού και προέτρεψε τους πιστούς να προσεγγίσουν την Παναγία όχι μόνο συναισθηματικά αλλά και ορθόδοξα πιστεύοντας στη Θεότητα του Κυρίου μας που έχυσε το αίμα Του για τη σωτηρία του κόσμου.

Προ του τέλους της Ακολουθίας ο Ποιμενάρχης της Καλαμαριάς χειροθέτησε μέσα σε κλίμα συγκίνησης τον Γεώργιο Τσομπάνογλου σε αναγνώστη.

Ενός νέου που αγαπά την Εκκλησία και διακονεί τον ιστορικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επανομής και στο πρόσωπο του οποίου ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από ολόκληρη τη νεολαία να πιστεύει στο Θεό, να αγαπά την πατρίδα και να χτίσει πάνω στα λάθη των μεγαλυτέρων χωρίς να διστάσει να ζητήσει συγνώμη.

Στην Ακολουθία των Χαιρετισμών μεταξύ των άλλων παρέστησαν ο Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Φάνης Παπάς, εκπρόσωπος του Δήμου Θερμαϊκού, κ.α.

epanomi-1

epanomi-2

epanomi-3

epanomi-4

epanomi-5

epanomi-6

epanomi-7

epanomi-8

epanomi-11

epanomi-12

epanomi-13

epanomi-14

epanomi-15

epanomi-16

epanomi-17

epanomi-18

epanomi-19

epanomi-20

epanomi-21

epanomi-22

epanomi-23

epanomi-24

epanomi-25

Εμφανίσεις: 301775
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: